4 Haziran 2013 Salı

SABRETMEK GEREK



Anne olmak için 22 yıl mücadele etti
Anne olmak için 22 yıl mücadele etti..
Çocuk sahibi olmak için 22 yıl mücadele ettikten sonra 42 yaşında anne olan Sibel Tuzcu, kendisi gibi mücadele eden kadınlara yardımcı olmak için internet sitesiyle başlattığı hareketi, Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) adı altında birleştirerek, ayda yaklaşık bin anne adayına hizmet veriyor.
Tuzcu, çocuk sahibi olabilmek için 22 sene çaba gösterdiğini belirterek, 5 tüp  HYPERLINK "http://www.haberler.com/bebek/" o "Bebek Haberleri" Bebek tedavisi ve sayısız aşılama sonucunda 42 yaşında anne olabildiğini ifade etti.
Bu süreçte çok fazla sıkıntı çektiğini dile getiren Tuzcu, yaşadığı sıkıntıları, anne ve baba olmak isteyen başka insanların yaşamaması için 11 yıl önce "çocuk olmak istiyorum" adında bir internet sitesini kurduğunu kaydetti.
İnternet sitesinde, çocuk sahibi olabilmek için kendisi gibi sıkıntı çeken insanlarla bir araya geldiklerini anlatan Tuzcu, bir yıl sonra da bu insanlarla beraber bir dernek kurarak ÇİDER çatısı altında toplandıklarını bildirdi.
Tuzcu, derneğin bu dönemde faaliyet gösteren ilk ve tek kuruluş olduğunu belirterek, derneğin en önemli özelliğinin çocuk sahibi olabilmek için sıkıntı çeken kadınlar tarafından kurulması olduğunu vurguladı.
 HYPERLINK "http://www.haberler.com/turkiye/" o "Türkiye Haberleri" Türkiye´nin birçok yerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Tuzcu,
"Merkezimiz İstanbul´da ancak  HYPERLINK "http://www.haberler.com/turkiye/" o "Türkiye Haberleri" Türkiye genelinde çalışmalar yapıyoruz. Bütün bölgelerdeki çocuk sahibi olmak isteyen anne ve babalar için hastanelerde hastalıkları için araştırmalar yapıyoruz. Hastalarla tek tek görüşerek, doktorlardan da hastalar hakkında bilgi alıyoruz. Böylece onlara, nasıl tedavi olmaları konusunda bir yol planı çiziyoruz. O plan çerçevesinde de en kısa sürede çocuk sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da her ay internet sitemize çocuk sahibi olmak isteyen bin anne ve baba başvuruyor ve bunlara yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.
-"Yetkililere öneriler sunuyoruz"
Tuzcu, isteklerini hükümete duyurabilmenin dernek aracılığıyla sağlandığını belirterek, yapılan görüşmeler sonucunda da 2005 yılında tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanmaya başlandığını söyledi.
Hastaların sorunlarını raporlayıp hükümet yetkililerine verdiklerini dile getiren Tuzcu, "Hastalıkla ilgili bir çok konunun suiistimale uğramadan yapılması için yetkililere öneriler sunuyoruz. Özellikle hastaların fazla miktarda paraları gitmeden, en kısa sürede bebeklerini kucaklarına almaları için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Tuzcu, dernek olarak hastaların sıkıntı yaşamadan tedavi olamaları için mücadele ettiklerini kaydederek, hastaların çevrelerinden duydukları doktorlara giderek tedavi yollarını bir bölgede tıkadıklarını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder