29 Mart 2013 Cuma

GEBELİK ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER NE OLAKİ :))

Psikolojik olarak karar verdik vermesinede e bu işin birde fiziksel boyutuda var değilmi..
Kendimizi fiziksel olarakta hazırlamalıyız.Bu sebeple düştük doktor yollarına..Ben bizzat Jinekolojiye,eşimde ısrarlarımla Üroloji ye :)
Ve Deneyimler Şöyle ki :
Kadın doğumda rutin muayene yapılır.Smear testi uygulanır.TSH ve KIZAMIKÇIK için kan testi yapılır.Ve herşey normal çıkar..Doktorun tavsiyesi ile yumurtlama günleri hesaplanır.12-14-16.günler olarak not alınır.Folik asit verilir.Ve benim işim biter.
Beyler malum bu tür testlere herzaman önyargılıdır.Fakat en baştan önlem alınmalı bilinci ile koca hemen ikna edilir.Sperm testleride olumlu sonuçlanır.
Tabi bunlar bizim gibi daha önceden bir hastalığı olmayan insanlar için olan rutin testler.Şeker,tansiyon,kilo problemi olanların hazırlıkları eminim daha farklıdır.
Doktorda işimiz bitti.Aslında bebek hazırlığı için bile olsa hayatı düzene koymak gerekiyor.Sadece anne adayı için değil,baba adayı içinde aynı şeyler sözkonusu..Dengeli beslenmek gerek,her besinden yeterince almak,sigara,alkol tüketmemek gerek bu dönemde..
Sanırım aklıma gelen son birşey var.DİŞÇİ ye de gitmek gerek.Malum bebiş annenin tüm Kalsiyum unu aldığı için ve gebelik esnasında herhangi bir işlem yapılamayacağı için biran önce gitmek gerekk.Korkuları yenmek gerekkk..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder